W październiku w Hotelu Narvil Conference & Spa w Serocku pod Warszawą zostanie otwarte Studio Kulinarne Aruana. Według założeń, będzie to miejsce do pracy, gotowania i wymiany doświadczeń dla miłośników sztuki kulinarnej, pasjonatów kuchni, ale też doświadczonych szefów z kraju i zagranicy.

– Gotowanie stało się modne – robimy to, bo efekty naszej pracy dają radość i satysfakcję nie nam samym, ale też dla najbliższym. Studio Aruana będzie miejscem wyjątkowym, wyposażonym w sprzęt najwyższej klasy oraz prowadzony przez najlepszych szefów kuchni. Chcemy by była to przestrzeń wspólnej pracy, wymiany doświadczeń i umiejętności – mówi Grażyna Kowalczyk, Dyrektor Generalny Hotelu Narvil, Hotelarz Roku 2014.

Powierzchnia użytkowa Studia to 140 m2 przestrzeni. Jak informują organizatorzy, Studio Aruana nie będzie miało wyznaczonych dni oraz godzin otwarcia, ale będzie dostępne o każdej porze, w której goście zechcą z niego skorzystać.

Aruana będzie podzielone na trzy główne strefy. Strefa do pracy zostanie wyposażona
w najwyższej klasy sprzęt kuchenny. Przeznaczona będzie ona dla uczestników warsztatów, lekcji gotowania i interaktywnych pokazów kulinarnych, jak i również dla kucharzy, zawodowców oraz Szefów kuchni, którzy przygotowywać tam będą pokazy i degustacje dla gości.

Druga strefa to tzw. Jadalnia czyli miejsce gdzie goście mogą zjeść przygotowane przez siebie posiłki, jak również te sporządzone przez Szefa kuchni. Zaletą tej strefy będzie bliskość części kuchennej, zatem goście będą mogli zobaczyć na żywo jak wygląda powstawanie oraz serwowanie potraw przez Szefa i jego zespół. Dzięki temu Jadalnia może zamienić się na jeden wieczór w prywatną restaurację.

W trzeciej strefie Wypoczynkowej najważniejszy będzie relaks i poznawanie smaku doskonałego wina, szlachetnej whisky czy aromatycznej kawy. Na co dzień ma ona służyć odpoczynkowi podczas innych aktywności w Studio. Dodatkowym atutem tej przestrzeni będzie możliwości poznawania i degustowania, a także odkrywania tajników produkcji, pochodzenia składników i rozpoznawania aromatów np. alkoholu, win, herbat, kaw czy nawet wody.

Prac. TW (źródło: gazetapowiatowa.pl)

Print Friendly, PDF & Email

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ