Stolica wzbogaciła się o kolejne unikalne koncepty kulinarne. To m.in. Benihana – sieć japońskich restauracji, Ceviche Bar, który oferuje kuchnię prosto z Ameryki Południowej czy znana już warszawiakom cukiernia Odette. Nowe punkty zostały właśnie otwarte w budynku apartamentowym Cosmopolitan, przy ul. Twardej 4 w Warszawie.

Swój pierwszy lokal w Polsce otworzyła tu Benihana, która swój sukces zawdzięcza oryginalnej kuchni i kulinarnemu show, jakie towarzyszy przygotowywaniu dań dla gości zgromadzonych wokół stołów Teppanyaki. Żonglerka nożami, fruwające składniki dań czy stół cały w płomieniach – to atrakcje na jakie mogą liczyć warszawiacy odwiedzający ten lokal. Sieć przede wszystkim znana jest w Stanach Zjednoczonych.

Nieopodal smaki Ameryki Południowej serwuje Ceviche Bar by Martin Gimenez Castro. Restauracja jest jedyną w Polsce, w której można zjeść ceviche – danie pochodzące z Peru, które obecnie serwują najlepsze restauracje na świecie.

W La Fromagerie na gości czeka ponad 100 gatunków serów sprowadzanych od małych, cenionych producentów z całej Europy – głównie z Francji, Anglii, Walii, Włoch, Hiszpanii, Szwajcarii i Holandii. To już drugi lokal La Fromagerie w Warszawie.

Pełen wybór win i szampanów z największą w Polsce, dostępną od ręki kolekcją win z Bordeaux to podstawa Wine Taste by Kamecki. W lokalu klienci mogą wybierać wino z szerokiej oferty sklepu, a także zamówić ulubione wino lub unikalny rocznik, który zostanie sprowadzony na ich życzenie.

Cukiernia Odette Tea Room otwarta w budynku Cosmopolitan Twarda 4 to koncept, w którym oprócz doskonale znanych warszawiakom słodkości, serwowane są herbaty firmy Blanca Tea.

Całości dopełnia koncept City SAM ze zdrowymi daniami, które powstają z produktów od lokalnych dostawców. W lokalu można też kupić pieczywo z własnego wypieku.

Wszystkie nowe lokale mieszczą się na parterze Cosmopolitan Twarda 4 w Warszawie. To nowa jakość przestrzeni miejskiej, powstałej z połączenia architektury na światowym poziomie, sztuki nowoczesnej i unikalnych konceptów kulinarnych.

Źródło: prosperity news.pl

Print Friendly, PDF & Email

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ