Budynek przy ul. Rydygiera w Warszawie to nietypowa propozycja wśród żoliborskich lokali gastronomicznych. W jednym miejscu znajdziemy połączone ze sobą lokale: tapas – cocktail bar Coast to Coast oraz restaurację Eat & Meet. Oba miejsca nie tylko współdzielą właściciela i przestrzeń, ale także kuchnię.

Przekąski Coast to coast są skromne, proste lecz nie pozbawione smaku. Tapasowe propozycje to idealny dodatek do drinków, szczególnie, jeśli wybierzemy się tu ze znajomymi. W menu rządzą, dania hiszpańskie. Jest więc paella, zapiekane ziemniaki (patatas bravas), iberyjski ser Manchego, Chorizo. Nie brakuje też owoców morza i specjałów śródziemnomorskich jak feta, hummus, oliwki.

Po sąsiedzku, w Eat & Meet, czekają na nas dania mocno inspirowane włochami. Zamówimy tu klasyczną Carbonarę, fenomenalną pizzę z szynką parmeńską czy włoskie tiramisu, ale w menu znajdziemy też polędwicę wołową, oraz krewetki z czosnkiem, przygotowanych z dodatkiem greckiej anyżówki (Ouzo).

Serce żoliborskich bliźniaków stanowi bogato wyposażony bar. Dla niego warto wpaść do Coast to Coast na Old fashioned, zapomniany XIX-wieczny trunek, rzadko spotykany w polskich barach. Miłośnicy ginu docenią zapewne Martini, które może być przygotowane na jednym z kilku dostępnych w lokalu ginów, na czele z rzadkimi dojrzewającymi w beczce trunkami z Kolumbii. Jeśli nie przepadamy za ginem, w Coast to Coast możemy liczyć na rekomendację barmana. Menu zmienia się sezonowo, więc zależnie od pory roku.

Red. (źródło: warszawa.naszemiasto.pl)

Print Friendly, PDF & Email

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ