Galeria Jurajska ma nowy design strefy restauracyjnej, m.in. z wiszącą, industrialną konstrukcją, która przypomina 100-letni szyld fabryki, ponad 400 nowych krzeseł, sof i stolików, plus 172 lampy. Za przebudowę strefy foodcourt odpowiada firma MAAS Projekt.

W Galerii Jurajskiej zakończył się remodeling i powiększenie strefy restauracyjnej (tzw. food court). Zmianie poddano zarówno układ tej części obiektu, jak i wystrój. Prace objęły ponad 2 tys. mkw. Pojawiło się kilka dodatkowych elementów, dotąd niespotykanych w galeriach handlowych w Polsce. Odświeżony food court pomieścił ponad 100 stolików i ponad 300 siedzisk.

Stylistyka strefy nawiązuje do nowoczesnych restauracji i kawiarni. Przestrzeń restauracyjna została podzielona na pięć części, które oddzielone zostały prześwitującymi przepierzeniami. Zdecydowano się także na optyczne zmniejszenie wysokości strefy poprzez podwieszenie ażurowych sufitów i pomalowanie ścian na ciemny kolor. Uzyskany w ten sposób efekt odcięcia od ogromnej przestrzeni galerii handlowej ma zapewnić większą prywatność i wygodę.

W wystroju odświeżonego food court’u dominuje nowoczesna stylistyka i design połączony z elementami industrialnymi. Przemysłowy klimat znajdujemy m.in. w zawieszonych na łańcuchach lampach, a także w surowej, betonowej posadzce oraz w podwieszonej konstrukcji wykonanej z metalu i otoczonej żarówkami.

Ze strefy food court w Galerii Jurajskiej korzysta obecnie osiem restauracji. Była to pierwsza tak duża modernizacja w galerii od jej powstania w 2009 r.

Red. (źródło: propertydesign.pl)

Print Friendly, PDF & Email

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ