Restauracja Albertina jako jedyna w Krakowie oferuje żywe homary i samoobsługowy system dyspenserów wina. Powstała w miejscu słynnej Ancory.

Ancora to pierwszy lokal gastronomiczny, który w Krakowie zdobył dwa komplety sztućców w prestiżowym rankingu kulinarnym Michelin. Albertina to jedyna w Krakowie restauracja z homarium, z żywymi homarami sprowadzanymi wprost z portu w Holandii.

Poza głównymi daniami z homarem w menu dominować mają lokalne, sezonowe produkty, jak bieszczadzkie wędliny czy pstrąg ojcowski (podawany w formie tatara lub gołąbka). Nie zabraknie także dziczyzny.

Albertina chce też przyciągnąć klientów winami z jedynego w Polsce systemu samoobsługowych dyspenserów. Dzięki urządzeniu nie trzeba zamawiać całej butelki trunku, w dyspenserze wina mogą bowiem stać niemal przez miesiąc.

Za specjalność lokalu, czyli danie z żywego homara, trzeba zapłacić 39 zł za 100 g, a za wybrane wino z dyspensera już od 2 zł za najmniejszą porcję degustacyjną, czyli kieliszek 25 g.

TW

Print Friendly, PDF & Email

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ