Prawie na każdym rogu można tu też znaleźć serwującą słodkości cukiernię. Ale nie tylko słodyczami Kraków stoi, regionalnym specjałem jest maczanka po krakowsku, czyli długo pieczona, zamknięta w chrupiącej kajzerce karkówka ze smakowitym sosem.

Wiosną zeszłego roku zdarzył się jednak pod Wawelem cud. Prawdziwy cud nad krakowską Wisłą. Restauratorzy przekonali się do kuchni jarskiej. Dziś prawie każda szanująca się restauracja ma w karcie bezmięsne propozycje. W dodatku jak grzyby po deszczu zaczęły wyrastać wegańskie i wegetariańskie bary, knajpki i restauracje. Wiele miejsc serwuje dania tak pyszne, że z chęcią odwiedzają je nawet zdeklarowani mięsożercy. Gdzie w Krakowie najlepiej karmi się roślinnie?

Patrz mapa wegańskich i wegetariańskich restauracji w Krakowie

Print Friendly, PDF & Email

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ