Restaurację The Rock zbudowano na niewielkiej wyspie koralowej. W czasie odpływu można dotrzeć do niej na piechotę, brodząc w wodzie do kolan, gdy jednak nadchodzi przypływ, konieczne jest skorzystanie z łodzi.

The Rock zapewnia gościom 12 stolików oraz dania z ryb oraz owoców morza. W menu znajdują się m.in. świeżo złowione ośmiornice, kalmary, krewetki i królewskie homary. Dla tych, którzy chcieliby zjeść potrawę bardziej lądową, serwowane są grillowane cykady. Każdą z tych potraw można popić zimnym, białym lub czerwonym, wytwornym winem.

Otwarta w 2012 r. The Rock zyskała już międzynarodową renomę. Nic w tym dziwnego, ponieważ Zanzibar, oprócz wyśmienitej kuchni ze świeżo połowionych owoców morza, oferuje moc atrakcji turystycznych – od rajskich plaż z niepokalanie czystym piaskiem, poprzez błękitne niebo oraz pachnący morskimi przypływami wiatr, po rajskie wyspy z położonymi u wybrzeży restauracjami wyrastającymi wprost z błękitnych wód Oceanu Indyjskiego.

Red. (źródło: therockrestaurantzanzibar.com)

Print Friendly, PDF & Email

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ