Hala Koszyki to pierwsze miejsce w Polsce, gdzie pod jednym dachem znajdzie się aż osiemnaście lokali gastronomicznych serwujących zarówno dania z najdalszych zakątków świata, jak i potrawy lokalnej kuchni.

Wśród restauracji i punktów restauracyjnych znajdą się: Semolino Ristorante z kuchnią włoską, Heritage Shop&Wine z włoskimi delikatesami, TukTuk z kuchnią tajską, Bierhalle z wachlarzem dań dopasowanych do firmowego piwa, Gringo Salsownia z kuchnią meksykańską, Kiełba w Gębie, oferująca kiełbaski w różnych odsłonach, Mango Vegan z najlepszym według rankingu Yelp’a hummusem w Warszawie czy burgery Soul Food.

Nie zabraknie również takich lokali, jak Port Royal Fish&Oyster Bar serwujący ryby i owoce morza, Sobremesa Tapas Bar z przekąskami, Siewcy Smaku, czyli ekologiczne menu pełne kiełków, pędów oraz jadalnych kwiatów, Curry Leaves z kuchnią indyjską, Kago Sushi z kuchnią japońską, naleśnikarnia Kreperia oraz dwie autorskie restauracje Mateusza Gesslera.

Do warszawskiej Hali wprowadzi się ponadto znana restauracja Weranda Cafe&Restaurant z Poznania, figurująca w rankingu warszawskich śniadaniowni. Uzupełnieniem gastronomii stanie się najdłuższy w Warszawie, liczący prawie pięćdziesiąt metrów Bar Centralny Koszyki z szeroką ofertą alkoholi, drinków i aperitifów.

Łącznie w nowym miejscu goście będą mogli wybierać spośród oferty osiemnastu restauracji, jedenastu sklepów z rozmaitymi artykułami spożywczymi oraz Bazaru Koszyki. Wzorem dla konceptu były hale targowo-restauracyjne znane z takich światowych metropolii, jak Rotterdam, Londyn, Oslo, czy Florencja.

Red. (źródło: naszemiasto.pl)

Print Friendly, PDF & Email

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ