Koneser, zlokalizowany na Starej Pradze przy ulicy Ząbkowskiej w Warszawie, jest otwartym kwartałem miejskim, w którym zlokalizowano bogatą ofertę lokali gastronomicznych dla mieszkańców, pracowników biur i gości zatrzymujących się w hotelu Moxy Warsaw Praga, odwiedzających Muzeum Polskiej Wódki czy spędzających wolny czas.

Centrum Praskie Koneser to kompleks obiektów mieszkalnych, biurowych i kulturalno-rozrywkowych na terenie dawnej Warszawskiej Wytwórni Wódek „Koneser”. Jest efektem trendu w europejskiej architekturze, polegającego na łączeniu przestrzeni postindustrialnej z częścią miejską – nowo powstające budynki są harmonijnie wkomponowane w przestrzeń zrewitalizowanych obiektów fabrycznych.

W Koneserze 30 proc. z 20 tys. mkw. powierzchni zajmą restauracje, serwujące dania z różnych kuchni świata, klimatyczne kawiarnie i bary. Ponadto na terenie Konesera odbywa się całoroczny targ ze zdrową żywnością.

Ostatnio część gastronomiczna Konesera zyskała dwóch nowych najemców. Są to Restauracja Bombaj Masala oraz Etno Cafe, które wynajęły łącznie 400 mkw powierzchni.

Restauracja Bombaj Masala zajmie lokal o powierzchni 235 mkw w budynku dawnej Destylarni,w którym będzie się mieścił także hotel Moxy Warsaw Praga. Restauracje pod tym szyldem słyną ze smakowitych dań pochodzących z Indii.

W położonym w samym środku Konesera, dwukondygnacyjnym budynku Kadzielni, Etno Cafe wynajęła lokal o powierzchni 165 mkw. Goście tej kawiarni będą mogli relaksować się przy autentycznym smaku świeżo palonej kawy. Sercem tego miejsca jest bowiem rzemieślnicza palarnia, doktórej ziarna sprowadzane są z Etiopii, Brazylii i Rwandy.

Red.

Print Friendly, PDF & Email

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ