Eleven Madison Park istnieje w na rynku gastronomicznym od 1998 r. Restauracja zlokalizowana w prestiżowej dzielnicy Nowego Jorku w zabytkowym budynku z epoki art deco, w pierwszych latach działalności prowadzona była przez słynnego restauratora Danny’ego Meyera.

Dziesięć lat temu, w wyniku sytuacji zaaranżowanej przez ówczesnego właściciela, doszło do spotkania Willa Guidary z Danielem Hummem – obecnie dobrych przyjaciół, prowadzących to miejsce nieprzerwanie od 2006 r. W 2011 r. po odkupieniu restauracji od firmy Meyera stali się oni współwłaścicielami obiektu. Guidara piastuje w EMP rolę restaurantora, zaś Humm szefa kuchni.

W Eleven Madison Park podjęto próbę obalenia granic między kuchnią, a salą restauracyjną, w celu uwydatnienia panującej w tym miejscu harmonii. Serwis urasta do rangi sztuki, gdyż – zdaniem współwłaścicieli – doskonała kuchnia musi współgrać z perfekcyjną obsługą. W restauracji łączą się siły precyzyjnie wyszkolonej obsługi Guidary z doświadczeniem utalentowanego szefa, Daniela Humma. To spójne podejście zaowocowało przyznaną w tym roku nagrodą The Ferrari Trento Art of Hospitality 2016.

Źródło: akademiagastronomiczna.org.pl

Print Friendly, PDF & Email

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ