Restauracja delight andel’s by Vienna House Lodz uhonorowana została w 2015 r. prestiżowym wyróżnieniem Gault&Millau. Żółty Przewodnik Gault&Millau to, obok Michelin, jeden z najbardziej wpływowych leksykonów kulinarnych na świecie.

Sam hotel andel’s by Vienna House Lodz wyróżnia się zabytkową fasadą z czerwonej cegły oraz doskonałą lokalizacją. Obiekt mieści się w budynku dawnego zakładu tkackiego na terenie Manufaktury, największego w mieście centrum handlowo-usługowo-rozrywkowego. Unikalną architekturę hotelu cechuje umiejętne połączenie kolorów i formy, designu i materiałów, ciepła i gościnności.

W Restauracji delight potrawy przygotowywane są według zasad kuchni fusion, łączącej tradycyjne przepisy z różnych zakątków świata. Preferowane jest łączenie tradycyjnej kuchni polskiej z egzotycznymi składnikami trudno dostępnymi w naszym kraju. Design lokalu, podobnie jak wnętrza hotelu, zostały zaprojektowane przez londyńską firmę architektoniczną Jestico+Whiles. Każde ze 170 krzeseł to historyczny unikat, a prace na ścianach to dzieła sztuki autorstwa współczesnych polskich artystów.

Wydawany we Francji od 50 lat Żółty przewodnik Gault&Millau jest obecny w 10 krajach. Niezależni, anonimowi inspektorzy w ciągu roku odwiedzają wybrane restauracje i hotele. Testują, smakują i oceniają nie tylko jakość potraw, ale również standard obsługi. Ich opinie wyrażają w przyznawanych punktach, tzw. „czapach”. Najlepsze obiekty trafiają do popularnego przewodnika.

Red.

Print Friendly, PDF & Email

1 KOMENTARZ

ZOSTAW ODPOWIEDŹ