Restauracja GierKrówka Steak&Burgers w Zawadzie k. Częstochowy, z liczbą 33 tys. 552 oddanych głosów, zajęła pierwsze miejsce w Plebiscycie „Dziennika Zachodniego” na Restaurację Roku w województwie śląskim.

Drugie miejsce wywalczyła Karczma Tatrzańska z Kobióra (31 tys. 372 głosy), a tuż za nią na podium stanęła Restauracja Dwór Hubertus z Piekar Śląskich (25 tys. 841 głosów). Czwartą pozycję w rywalizacji zajęła Restauracja Kameralna Pszczyna (8 tys. 823 głosy). Piątą lokatę (8 tys. 524 głosów) uzyskała Restauracja Wiejska Chatka w Katowicach.

Lokal ,,GierKrówka” Steak&Burgers powstał w styczniu 2015 r. Na początku, zgodnie z nazwą, serwował tylko burgery i steki. Właściciele wychodząc naprzeciw oczekiwaniom odwiedzających gości zdecydowali się pójść krok dalej i do już istniejącego ,,Steakhouse” dostawić drugi budynek typowo restauracyjny, nastawiony na kuchnię europejską.

Wśród gości lokalu przeważają osoby przejezdne, ale – jak informują właściciele – coraz więcej jest takich gości, którzy przy ,,GierKrówce” urządzają sobie stałe miejsce postoju na trasie Łódź-Katowice i z powrotem. Dzięki lokalizacji restauracja gościła tez wiele znanych osób ze świata sportu czy filmu.

Nagrody dla najlepszych zostaną wręczone podczas targów żywności i kulinariów Food Show w Katowicach, które odbywać się będą w Międzynarodowym Centrum Kongresowym od 16 do 18 marca. Nagrodzeni spotkają się 16 marca na specjalnej Gali Kulinarnej, wieńczącej pierwszy dzień Food Show. W trakcie uroczystości wręczone zostaną nagrody „Food Show Star“ dla firm z branży HoReCa.

Katowickie Food Show to pierwsza tego typu impreza w regionie. Wydarzenie dotyczące rynku polskiej żywności i kulinariów zaplanowano w formule spotkania profesjonalistów i pasjonatów. Grupa PTWP SA ma zamiar stworzyć wydarzenie cykliczne, na stałe wpisujące się w kalendarz imprez organizowanych w katowickim MCK – informują organizatorzy.

Red. (źródło: dziennikzachodni.pl)

Print Friendly, PDF & Email

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ