W mieście Hangzhou we wschodnich Chinach zaprojektowano oryginalną restaurację V+Lounge. Niezwykłe ściany w zamyśle architektów dają efekt fal wodnych i poczucia jakby przebywało się pod wodą. Projekt lokalu V+Lounge powstał w pracowni LYCS Architecture we współpracy z Studio Waffles.

Powierzchnia V+Lounge wynosi 2 tys. 779 mkw i zajmuje cały trzypiętrowy budynek. Restauracja znajduje nad Jeziorem Zachodnim, które stało się inspiracją dla projektantów. Jezioro przeniesione zostało do wnętrza lokalu, a dokładniej na jego ściany. Zostały podświetlone, aby cienie dodawały efektu poruszających się fal.

V+Lounge w Hangzhou w Chinach jest już trzecim lokalem tej marki, po Pekinie i Chengdu. Projekt znajduje się na południowo-zachodnim narożniku skrzyżowania Dongpo Rd. i Pinghai Rd, który jest najbardziej skomercjalizowaną strefą handlową w pobliżu Jeziora Zachodniego.

Red.

Print Friendly, PDF & Email

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ