Pierwsza restauracja Nutelli zostanie otwarta 31 maja przy Millenium Park w Chicago. Wyglądem ma przypominać kawiarnię. Wszystkie propozycje w menu będą bazowały na najbardziej rozpoznawalnym kremie włoskiego producenta.

Marka wyjaśnia, że chce stworzyć świat Nutelli dla jej prawdziwych fanów. Nie tylko po to, aby poczuli jej smak w różnych daniach, ale także dla poznania marki Ferrero. Lokal ma sprawiać wrażenie, by klient wchodzący do restauracji poczuł się jak w ogromnym słoiku Nutelli.

Grupa Ferrero ma swoje zaczątki w 1946 r., kiedy firmę utworzyła włoska rodzina z regionu Piemont. Słynny krem został stworzony po drugiej wojnie światowej – orzechy w kremie miały zastąpić kakao, którego po wojnie brakowało na rynku. Grupa zatrudnia dziś ponad 34 tys. osób w 53 krajach, posiada 20 fabryk na całym świecie, z czego trzy to przedsiębiorstwa społeczne w Afryce i w Azji (Ferrero Social Enterprises), a 9 to gospodarstwa rolne. Produkty sprzedawane są w ponad 160 krajach. W roku finansowym 2013-2014 Grupa Ferrero osiągnęła skonsolidowany obrót w wysokości 8,4 mld euro.

Red.

Print Friendly, PDF & Email

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ