Kulinarny krajobraz Warszawy wzbogaci się wkrótce o restaurację Zoni i bistro WuWu, które powstają na terenie rewitalizowanego kompleksu Koneser, z inicjatywy rodzinno-biznesowej spółki Rest Team.

Oba lokale będą stanowić swoistą mieszankę architektonicznych i wnętrzarskich doświadczeń właściciela pracowni Nizio Design International oraz biznesowego doświadczenia twórców sopockiego White Marlin.

Restauracyjny koncept Rest Team współtworzą Ewa, Andrzej i Mirosław Nizio. Restauracja Zoni oraz bistro WuWu, będące wyrazem zamiłowania zarówno do opartej na sezonowym produkcie kuchni śródziemnomorskiej wzbogaconej polskimi akcentami, jak również do wysmakowanej architektury, to pierwsze wspólne kulinarne przedsięwzięcie trojga inwestorów – czytamy w komunikacie.

– Mamy za sobą kilka wspólnych realizacji. Znamy poziom swoich wymagań. Mamy bardzo podobne podejście do detalu, jakości oraz zasad prowadzenia biznesu. Rest Team zagwarantuje stworzenie miejsca unikatowego pod względem designu i sztuki kulinarnej. Miejsca z dobrą energią, tworzonego w atmosferze przyjaznej współpracy właścicieli i pracowników, otwartego na potrzeby gości – mówi o wspólnym przedsięwzięciu Ewa Nizio.

W przekonaniu wspólników, najważniejsza dla rozwoju restauracyjnego biznesu jest lokalizacja i tworzący miejsce ludzie. Swoją restaurację i bistro zamierzają więc otworyć w Centrum Praskim Koneser.

– Jesteśmy przekonani, że Koneser wyrasta na najważniejszy punkt biznesowej, towarzyskiej i kulturalnej mapy stolicy. Wierzymy w sukces tego miejsca – informują właściciele.

Twórcy restauracji Zoni i bistro WuWu wyznają strategię budowania silnej marki konsekwentnymi, małymi krokami. Stawiają na jakość, doby smak, estetykę i komfort oraz na zgrany i szanujący się nawzajem zespół. Mówiąc o ofercie obu lokali przyznają, że dążą do stworzenia dwóch całkowicie niezależnych od siebie miejsc. Inne nazwy i inna stylistyka wnętrz mają przyciągnąć różne grupy klientów.

Bisto ma mieć bardziej rozrywkowy charakter i działać w trybie całodobowym. Lokal sąsiadujący z Muzeum Polskiej Wódki zaoferuje gościom najlepsze rodzime trunki oraz przekąski.

Restauracja ma mieć nieco inny, bardziej kameralny charakter, stać się miejscem relaksu, spotkań towarzyskich, rodzinnych oraz biznesowych. Klientów chce przyciągnąć bogatą kartą win i polskich wódek, kuchnią pełną pasji i doskonałych smaków oraz nietuzinkową architekturą projektu Mirosława Nizio.

Otwarcie obu lokali planowane jest wiosną 2018 r.

Red.

Print Friendly, PDF & Email

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ