Związek Pracodawców HoReCa przekształcił się – zmieniając nazwę oraz formę prawną – z organizacji o nazwie Krajowa Rada Gastronomii i Cateringu, powołanej do reprezentowania polskiej branży gastronomicznej.

Do tej pory Rada funkcjonowała w ramach Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego. Jednym z jej celów było aktywne współtworzenie przepisów i zmian legislacyjnych dotyczących gastronomii. Obecnie organizacja grupuje ponad 1600 lokali gastronomicznych z terenu całego kraju, a nowa forma prawna daje jej większe możliwości prowadzenia działań na rzecz branży gastronomicznej.

Pracami ZP HoReCa kieruje zarząd, z prezesem Marcinem Zawadzkim na czele. W skład tego organu wchodzą także Iwona Sarachman (AmRest) i Rafał Macias (Costa Coffee Polska). Funkcję nadzorczą i doradczą pełni rada związku, do której należą: przewodniczący Sylwester Cacek (Sfinks Polska) oraz Tomasz Kruk (Costa Coffee Polska), Łukasz Mrowiński (Hamda Trade), Tomasz Plebaniak (Dominium), Adam Ringer (Green Coffee), Marcin Snopkowski (Lodziarnie Firmowe) oraz Jacek Trybuchowski (AmRest).

Red.

Print Friendly, PDF & Email

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ