22 maja br. szwajcarska marka Longines celebrowała premierę nowych modeli zegarków dla kobiet i mężczyzn. O kulinarną oprawę wydarzenia zadbała Restauracja Merliniego.

We wnętrzach Apartamentu Pokazowego Park Lane przy Łazienkach Królewskich zostały zaprezentowane takie tegoroczne nowości zegarkowe Longines, jak kolekcje Record, Conquest V.H.P., Hydroconquest, La Grande Clasique czy Master Collection. Co ważne, nie zabrakło tu akcentów, które promowały znany już slogan marki Longines „Elegance is an attitude”.

O kulinarną oprawę wydarzenia zadbała Restauracja Merliniego. Specjalnie na tę okoliczność przygotowano między innymi bałkański ser solan w otoczce z ziół, orzechów i prażonych pestek dyni oraz słonecznika, mus z młodej karotki i pomarańczy z dodatkiem wanilii oraz czarnego pieprzu na mini pitach, a także mus z selera wędzonego na karmelizowanych buraczkach i zielonym ogórku. Całość przyrządzona została pod czujnym okiem uznanego Executive Chefa, Bartłomieja Czerwińskiego.

Restauracja Merliniego jest miejscem dla miłośników jedzenia i wina, specjalizujące się w stekach i owocach morza. Jej właściciel, Bartłomiej Czerwiński, to uznany i wieloletni szef kuchni, wyróżniony dyplomem jednej z najlepszych szkół gastronomicznych na świecie (tj. Instytutu Paula Bocuse we Francji). Lokal jest rekomendowany i stale obecny w przewodniku Michelin.

Red.

Print Friendly, PDF & Email

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ