„Kurki, rzepa i daktyle” – to hasło promujące nasze najnowsze propozycje na lato przygotowane we współpracy z Samar Khanafer. Oferta obejmuje sześć nowości, wśród których znalazły się dania z sezonowymi kurkami, idealny na lato chłodnik z dodatkiem marynowanej rzepy czy żeberka w daktylowym sosie BBQ.

Najnowsza oferta „Kurki, rzepa i daktyle” łączy klasyczną sezonową kuchnię i znane smaki w nieoczywiste zestawienia. Orzeźwiający chłodnik na upały podawany jest w restauracjach Sphinx ze świeżym ogórkiem, rzodkiewką i marynowaną rzepą z dodatkiem mięty, kopru i szczypiorku, posypanego serem fetina.

Dla klientów przygotowano też popularny przysmak z wakacyjnego rusztu, czyli grillowane żeberka, ale w nowej orientalnej odsłonie – w daktylowym sosie BBQ na bazie whiskey, z frytkami stekowymi, sałatką colesław oraz kultowym sosem do wyboru.

Wśród letnich propozycji znajdują się ponadto świeże kurki, które w sezonie smakują najlepiej. Na przystawkę zaproponowano bruschettę z kurkami i kremowym kozim serem, posypaną świeżym koperkiem, pietruszką i szczypiorkiem.

Z mięsnych propozycji jest grillowana pierś z kurczaka w towarzystwie kurek w sosie śmietanowym, podawaną z cząstkami ziemniaka i rukolą z pomidorkami koktajlowymi, a także stek z angusa, którego serwujemy z grillowanymi kurkami, aromatycznym rozmarynem, półksiężycami z ziemniaków i sosem do wyboru.

Do każdego dania z oferty można też domówić porcję sezonowych kurek w śmietanie. Dla wielbicieli makaronów na lato jest z kolei lekkie spaghetti z krewetkami na białym winie ze świeżo tartym parmezanem i natką pietruszki.

Red.

Print Friendly, PDF & Email

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ