Egzotyczne kuchnie, nietypowe składniki, wyszukane smaki – coraz chętniej po nie sięgamy, niezależnie od tego, czy gotujemy w domu, czy jemy na mieście. Tacos, najmodniejsze danie, które zawładnęło podniebieniami obu Ameryk, dotarło także do Polski. Jest dostępne w KFC, w ofercie California Summer.

Moda na łódeczki z tortilli z przeróżnymi nadzieniami przywędrowała do Polski z Kalifornii, gdzie mieszają się wszystkie kuchnie świata. Dzięki temu, właśnie tam rodzą się najważniejsze trendy kulinarne. Nie bez powodu to Amerykańscy kucharze, krytycy kulinarni i fani gotowania decydują o tym, co będzie hitem w gastronomii w kolejnych sezonach.

Jednym z zauważalnych trendów jest tzw. gorączka taco. Kalifornia pełna jest nowych miejsc z najlepszymi tacos. Jest to również mocno widoczne na Instagramie, na którym użytkownicy zamieszczają miliony zdjęć z ulubionym egzotycznym daniem. Popularność tej potrawy potwierdziło także BBC Good Food Magazine, w którym taco zostało okrzyknięte najmodniejszą przekąską w 2018 r.

Tacosy dotarły także do Polski. W ofercie California Summer jest taco z filetem z kurczaka w delikatnej panierce KFC w dwóch smakach – ostrym oraz łagodnym. W wersji łagodnej znajdziemy m.in. ciągnący się ser, kremowy sos śmietanowy i chrupiącą sałatę. Z kolei ostra wersja taco to ser cheddar oraz chrupiące krążki czerwonej cebuli. Całość dopełnia spicy sauce i przyprawa pico di gallo, która nadaje potrawie wyrazistości.

Ponadto, w ofercie znajduje się znany California Zinger z nachos, sosem guacamole, soczystym kurczakiem, otulony kruchą sałatą i dojrzałymi pomidorami. Do menu powrócił także California Twister – z guacamole i chrupiącym, paprykowym nachos.  

Jednocześnie w letniej ofercie można znaleźć deser – gęsty i kremowy Shake Deluxe Mango.

Limitowane menu California Summer dostępne jest we wszystkich restauracjach KFC w całej Polsce. W skład oferty wchodzą tacos w dwóch smakach, California Zinger, California Twister, Summer Salad oraz Shake Deluxe Mango.

Red.

Print Friendly, PDF & Email

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ