W tym roku w polskiej edycji Gault&Millau opisanych zostało 640 restauracji,  200 produktów regionalnych oraz 170 adresów kategorii POP, czyli miejsca codziennie, jak: kawiarnie, śniadaniownie, koktajl bary oraz street foody.

Przewodnik Gault&Millau, obok Michelina, to jedna z najbardziej prestiżowych francuskich serii wydawniczych recenzujących rynek gastronomiczny. Wśród docenionych podmiotów znalazła się Restauracja Merliniego.

Rekomendacja w najnowszym wydaniu przewodnika Gault&Millau Polska pokazuje, że Restauracja Merliniego wpisuje się w najnowsze trendy i oczekiwania rynku gastronomicznego. Wyróżnienie to stanowi ogromną dawkę motywacji dla naszego zespołu – mówi właściciel Bartłomiej Czerwiński.

Restauracja Merliniego to miejsce dla miłośników jedzenia i wina, specjalizujące się w stekach i owocach morza. Jej właściciel, Bartłomiej Czerwiński, to uznany i wieloletni szef kuchni, wyróżniony dyplomem jednej z najlepszych szkół gastronomicznych na świecie (tj. Instytutu Paula Bocuse we Francji).

Red.

Print Friendly, PDF & Email

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ