Sieć restauracji Sphinx, należąca do spółki Sfinks Polska, rozpoczęła „Festiwal Shoarmy”. W menu znalazły się cztery nowe odsłony tego dania zainspirowane kuchnią indyjską, meksykańską, góralską i orientalną, a także specjalna Shoarma Festiwalowa, będąca połączeniem dwóch z czterech nowych smaków shoarmy.

Oferta „Festiwal Shoarmy” jest dostępna w wybranych restauracjach Sphinx do 17 kwietnia br.

Shoarma to kultowe danie restauracji Sphinx, które tym razem prezentujemy w innej odsłonie. Inspiracją do stworzenia nowych propozycji w ramach „Festiwalu Shoarmy” były różne kuchnie świata. Wiedzieliśmy, że takie połączenia zaowocują ciekawymi smakami – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska S.A.

Shoarma Mexico to połączenie ostrych przypraw, papryki, kukurydzy, cebuli, fasoli i wieprzowiny. Drobiowa Shoarma Korma podawana jest z ciecierzycą, kolendrą i migdałowymi płatkami w kremowym sosie korma. Shoarma Orientalna przywodzi na myśl daleką Azję ze względu na kurczaka z papryką, grzyby mun oraz pędy bambusa w sosie słodko-pikantnym. Na Shoarmę Góralską składają się paski z polędwiczki wieprzowej zapieczone serem góralskim i żurawiną. Każde z dań serwowane jest z dedykowanymi dodatkami i surówkami.

W ofercie znalazła się również Shoarma Festiwalowa – składają się na nią dwie dowolnie wybrane shoarmy w mniejszej gramaturze, a także frytki, bułka pita, kultowy sos oraz surówka. 

Red.

Print Friendly, PDF & Email

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ