W restauracjach Chłopskie Jadło, należącej do Sfinks Polska, pojawiła się oferta sezonowych nowości pod hasłem „Młoda kapusta, szczaw i szparagi”. Goście mogą skorzystać z najnowszej oferty do 30 czerwca we wszystkich lokalach sieci.

W wiosennym menu znalazły się m.in. zupa szczawiowa, szparagi z jajkiem i boczkiem czy kotleciki ze schabu z młodą kapustą, a do picia – lemoniada gruszkowa oraz mrożona herbata o smaku malin i hibiskusa.

Przygotowując dania dla gości naszych restauracji staramy się wykorzystywać świeże, sezonowe składniki, które o danej porze roku smakują najlepiej. Na wiosnę proponujemy więc dania kuchni polskiej ze szczawiem, szparagami czy młodą kapustą w roli głównej, czyli produktami dobrze znanymi też ze swoich zdrowotnych właściwości. Zapraszamy wszystkich do wypróbowania polskich specjałów w ciekawej, wiosennej odsłonie – mówi Dorota Cacek, wiceprezes spółki Sfinks Polska, do której należy sieć Chłopskie Jadło.

Goście mogą zamówić lekką zupę szczawiową z ziemniakami, śmietaną i jajkiem. Wśród dań głównych pojawiły się mięsa w delikatnej odsłonie jak kotleciki ze schabu w kaparowym sosie serwowane z młodymi ziemniaczkami i kapustą z boczkiem. Kolejna propozycja to polędwiczka serwowana z sałatką z rzodkiewką i ogórkiem, młodymi ziemniakami z koperkiem oraz sosem szczawiowym. W nowej wkładce znalazły się też delikatne szparagi z jajkiem w koszulce i boczkiem z sosem holenderskim. W kulinarnych nowościach jest też stek z polędwicy wołowej z sałatką, cząstkami ziemniaka i ostrym sosem.

Wśród napojów znalazły się lemoniada gruszkowa oraz mrożona herbata malinowo–hibiskusowa, podawane z cytryną i miętą.

Red.

Print Friendly, PDF & Email

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ